فشار خون بالا و هر آنچه درباره آن باید بدانید

فشار خون بالا یکی از بیشترین دلایل سکته و مرگ و میر در جوامع امروزی است که در مجله اینترنتی زندگی سالم به آن می‌پردازیم.

فشار خون بالا چیست؟

قلب عضله ای است که خون را در اطراف بدن پمپ می کند. هنگام حرکت خون در بدن، خون اکسیژن دار را به اندامهای بدن منتقل می کند. پزشکان فشار خون را در میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری می کنند.

فشار سیستولیک فشار خون در شریان ها را منقبض می کند و قلب آن را منقبض می کند و بیشترین فشار خون در خواندن است. دیاستولیک که عدد کمتری است ، نشانگر فشار خون هنگام استراحت قلب بین ضربان است.

سیستولیک (میلی متر جیوه)/ دیاستولیک (میلی متر جیوه)

درباره فشار خون بالا چه باید دانست؟

هنگامی که پزشکان فشار خون فرد را می گیرند، نیرویی را که خون در دیواره شریان ها جریان می دهد اندازه گیری می کنند. اگر فشار خون خیلی زیاد باشد ، می تواند آسیب جدی به رگ های خونی وارد کند. این آسیب می تواند منجر به طیف وسیعی از عوارض شود که برخی از آنها مثل نارسایی قلبی، کاهش بینایی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و سایر مشکلات سلامتی می توانند تهدید کننده باشند.

فشار خون بالا اغلب باعث ایجاد علائم نمی شود، اما غربالگری منظم می تواند به شخص کمک کند که آیا نیاز به انجام اقدامات پیشگیرانه دارد یا خیر. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، در ایالات متحده ، حدود ۷۵ میلیون نفر یا ۲۹٪ از مردم فشار خون بالا دارند.

علائم و نشانه های فشار خون

بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علائمی نخواهند داشت ، به همین دلیل اغلب فشار خون بالا را “قاتل خاموش” می نامند. با این حال ، هنگامی که فشار خون به حدود ۱۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه برسد ، به یک بحران فشارخون تبدیل می شود که یک اورژانس پزشکی است.

در این مرحله، فرد ممکن علائم زیر را داشته باشد:

هرکسی که این علائم را تجربه کرده است ، باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

علائم فشار خون در زنان

عوامل هورمونی بدان معنی است که خطر فشار خون بالا ممکن است در مردان و زنان متفاوت باشد. عواملی که می توانند خطر فشار خون بالا در زنان را افزایش دهند عبارتند از:

در دوران بارداری ، فشار خون بالا می تواند نشانه ابتلا به پره اکلامپسی باشد ، یک وضعیت بالقوه خطرناک که می تواند زن و جنین را تحت تأثیر قرار دهد.

علائم پره اکلامپسس شامل موارد زیر است:

همه زنان باید دستورالعملهای مربوط به غربالگری را رعایت کنند و در تمام معاینات بهداشتی ، به ویژه در دوران بارداری ، شرکت کنند.

علائم فشار خون در نوجوانان

نوجوانان می توانند به دلیل چاقی یا یک مشکل پزشکی جدی، فشار خون بالا داشته باشند. عوامل پزشکی احتمالی شامل موارد زیر است:

این شرایط ممکن است علائم خاص خود را داشته باشد. علائم فشار خون بالا در صورت بروز ، همانند سایر گروه ها خواهد بود.

علائم فشار خون در کودکان

فشار خون بالا می تواند کودکان را تحت تأثیر قرار دهد. فشار خون در کودکان میتواند نشانه بیماری های زیر باشد:

در کودکان،برخلاف بزرگسالان،فشارخون بالا علائم واضحی ندارند اما در صورت بروز علائم ، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

علائم فشار خون در نوزادان

نوزادان تازه متولد شده بعضی اوقات ممکن است به دلیل بیماری کلیوی یا قلبی دچار فشار خون بالا باشند و علائم زیر در آنها بروز کند:

علل فشار خون بالا

علت فشار خون بالا میتواند با پیش زمینه ژنتیکی یا بر اساس شرایط زندگی ورژیم غذایی باشد:

بعضی اوقات ، دلیل مشخصی وجود ندارد و با پیگیری و سنججش مرتب فشار خون،این بیماری شناسایی میشود.

  1. مصرف رژیم غذایی پر چربی
  2. وزن اضافی
  3. نوشیدن زیاد الکل
  4. استعمال دخانیات
  5. استفاده از برخی داروها

چگونه فشار خون را پایین بیاوریم؟

درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله:

  1. فشار خون چقدر بالاست
  2. خطر بیماری قلبی عروقی یا سکته مغزی

با افزایش فشار خون ، پزشک معالجات مختلفی را توصیه می کند. برای فشار خون کمی بالا ،ممکن است تغییر شیوه زندگی و نظارت بر فشار خون اولین راهکار باشد.

اگر فشار خون بالا باشد ، پزشکان دارو را توصیه می کنند. بسته به اینکه فشار خون بالا چقدر است و آیا عوارضی مانند بیماری کلیه وجود دارد ، ممکن است گزینه ها با گذشت زمان تغییر کند. ممکن است برخی از افراد به ترکیبی از چندین داروی مختلف احتیاج داشته باشند.

داروهای فشار خون

داروهای متعارف برای درمان فشار خون بالا شامل موارد زیر است:

۱) مهار کننده های آنزیم تبدیل آنژیوتانسین

مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) اقدامات برخی هورمونهای تنظیم کننده فشار خون ، مانند آنژیوتانسین II را مسدود می کنند. آنژیوتانسین II باعث انقباض عروق و افزایش حجم خون و در نتیجه افزایش فشار خون می شود.

مهارکننده های ACE می توانند خون رسانی به کلیه ها را کاهش داده و آنها را موثرتر جلوه دهند. در نتیجه ، لازم است افرادی که از مهار کننده های ACE استفاده می کنند ، آزمایش خون منظم داشته باشند.
موارد منع استفاده از داروهای مهار کننده ACE :

مهارکننده های ACE ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کنند ، که معمولاً پس از چند روز برطرف می شوند:

اگر عوارض جانبی این داروها، مداوم یا خیلی ناخوشایند باشد ، پزشک به جای آن می تواند یک آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II تجویز کند.

این داروهای جایگزین اغلب باعث عوارض جانبی کمتری می شوند ، اما ممکن است شامل سرگیجه ، سردرد و افزایش سطح پتاسیم خون را به دنبال داشته باشد.

۲) مسدود کننده های کانال کلسیم

مسدود کننده های کانال کلسیم (CCB) برای کاهش سطح کلسیم در رگ های خونی است. با این کار عضله صاف عروق شل می شود و باعث می شود ماهیچه به زور کمتر منقبض شود ، شریان ها گسترده تر شوند و فشار خون کاهش یابد.

CCB ممکن است همیشه برای افرادی که سابقه بیماری قلبی ، بیماری کبدی یا مشکلات گردش خون دارند مناسب نباشد. عوارض جانبی زیر ممکن است رخ دهد ، اما آنها معمولاً پس از چند روز برطرف می شوند:

۳-دیورتیک های تیازید

دیورتیک های تیازید به کلیه ها کمک می کنند تا از سدیم و آب خلاص شوند. این دارو باعث کاهش حجم خون و فشار می شود.

عوارض جانبی زیر می تواند رخ دهد ، و برخی از آنها ممکن است ادامه یابد:

افرادی که دیورتیک تیازید مصرف می کنند ، باید آزمایش خون و ادرار را به طور منظم انجام دهند تا قند خون و پتاسیم خون آنها کنترل شود.

۴) مسدود کننده های بتا

همیشه بتا بلاکرها برای درمان فشار خون بالا محبوب بودند ، اما اکنون پزشکان تمایل دارند که سایر روشها را تجویز کنند. مسدود کننده های بتا ضربان قلب را کند کرده و نیروی ضربان قلب را کاهش می دهند و باعث افت فشار خون می شوند.

عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مسدود کننده های بتا اغلب برای افراد با فشار خون بسیار بالا ، داروی استاندارد هستند و بشتر در موارد بحرانی فشار خون از آنها استفاده میشود.

۵) مهارکننده های رنین

آلیسکیرن (Tekturna ، Rasilez) تولید رنین (، آنزیمی که کلیه ها تولید می کنند) را کاهش می دهد. رنین به تولید هورمونی کمک می کند که عروق خونی را تنگ می کند و فشار خون را بالا می برد. کاهش این هورمون باعث گشاد شدن رگ های خونی و افت فشار خون می شود.

این دارو نسبتاً جدید است و متخصصان بهداشت و درمان هنوز در حال تعیین میزان مصرف و دوز مناسب آن هستند. عوارض جانبی احتمالی شامل موارد زیر است:

رژیم غذایی فشار خون بالا

داشتن برنامه رژیم غذایی می تواند راهی مؤثر در پیشگیری و درمان فشار خون بالا باشد.

درمانهای خانگی

AHA طیف وسیعی از سبک زندگی را توصیه می کند که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند ، مانند:

ورزش منظم

AHA خاطرنشان کرد: اکثر افراد سالم باید حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش بدنی با شدت متوسط در هفته انجام دهند. این ممکن است ۳۰ دقیقه – یا سه روز ۱۰ دقیقه در روز – در ۵ روز هفته باشد. این میزان ورزش برای افرادی که فشار خون بالا دارند نیز مناسب است. با این حال ، فردی که مدتی ورزش نکرده است ، باید قبل از شروع یک فعالیت بدنی جدید با پزشک خود صحبت کند تا انتخاب هایی که انجام می دهد برای او مناسب باشد.

کاهش وزن

مطالعات نشان داده اند که کاهش وزن به اندازه ۵-۱۰ پوند می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. کاهش وزن همچنین باعث افزایش اثربخشی داروهای فشار خون می شود. راه های دستیابی و حفظ وزن سالم شامل موارد زیر است:

• ورزش منظم
• پیروی از رژیم غذایی که بر غذاهای گیاهی تأکید دارد و مصرف چربی و قندهای اضافه شده را نیز محدود می کند

خواب

افزایش خواب به تنهایی نمی تواند فشار خون بالا را درمان کند ، اما کمبود خواب و کیفیت پایین خواب ممکن است باعث بدتر شدن آن شود.

تجزیه و تحلیل داده ها در سال ۲۰۱۵ از یک بررسی ملی بهداشت کره ای نشان داد افرادی که کمتر از ۵ ساعت خواب در هر شب داشتند ، احتمال فشار خون بالا در آنها بیشتر خواهد بود.

داروهای طبیعی

طبق اعلام مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه (NCCIH) ، موارد زیر ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند:

• یوگا ، چی گونگ ، و تای چی
• بیو فیدبک و مراقبه متعالی
• مکمل هایی مانند سیر ، تخم کتان ، چای سبز یا سیاه ، پروبیوتیک ها ، کاکائو و روزل (Hibiscus sabdariffa)

با این حال ، NCCIH می افزاید که هنوز شواهد کافی برای اثبات اینکه اینها می توانند تغییر ایجاد کنند وجود ندارد. NCCIH همچنین هشدار می دهند که:

تست های تکمیلی برای تشخیص فشار خون

آزمایش های دیگر می تواند به تأیید تشخیص کمک کند.

خطرات و عوارض فشار خون بالا

فشار خون سالم برای حفظ عملکرد بدن ضروری است. فشار خون بالا می تواند تأثیر جدی بر عوامل زیر داشته باشد:

آیا فشار خون بالا ژنتیکی است؟

عوامل اصلی خطر فشار خون بالا احتمالاً محیطی است ، اما عوامل ژنتیکی ممکن است نقش داشته باشند. با توجه به CDC ، با این حال ، افراد در یک خانواده اغلب شیوه های زندگی مشابه ، مانند انتخاب رژیم غذایی را دارند. اگر فرد دارای عوامل ژنتیکی باشد که باعث افزایش حساسیت آنها به فشار خون بالا می شود و همچنین گزینه های زندگی را انتخاب می کند که این خطر را افزایش می دهد ، به احتمال زیاد شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا خواهد داشت.

مصرف چه مقدار سدیم در روز لازم است؟

AHA توصیه می کند که افراد مصرف نمک خود را بیش از ۲۳۰۰ میلی گرم (میلی گرم) در روز و ترجیحاً آن را به ۱.۵۰۰ میلی گرم کاهش دهند. به عنوان مثال ، برای بیشتر افراد ، میزان سدیم طبیعی موجود در سبزیجات برای نیاز بدن آنها کافی است.

عوامل خطر فشار خون بالا

عوامل خطر فشار خون بالا موارد زیر را شامل می شود:

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

بسیاری از افراد با فشار خون بالا علائمی ندارند. به همین دلیل ، باید غربالگری منظم داشته باشند ، به خصوص افرادی که خطر بیشتری دارند. این گروه شامل موارد زیر است:

کارگروه خدمات پیشگیری از بیماری ایالات متحده (USPSTF) غربالگری سالانه را برای گروه های زیر الزامی میداند:

افراد با ریسک بالاتر شامل افرادی هستند که:

بزرگسالان در سنین ۱۸-۳۹ سال که فشار خون آنها طبیعی است (کمتر از ۱۳۰/۸۵ میلی متر جیوه) و عوامل خطر دیگری ندارند باید هر ۳-۵ سال غربالگری بیشتری انجام دهند. USPSTF در حال حاضر غربالگری روتین را برای افراد ۱۷ ساله و زیر توصیه نمی کند.

خروج از نسخه موبایل