با برجسته‌ترین استاد و وکیل حقوق جزا آشنا شوید

دکتر حسین میرمحمد صادقی متولد هفدهم بهمن ماه ۱۳۳۵ در یکی از محله‌های خیابان نظام آباد تهران هستند.

ایشان دوران دبیرستان را در دبیرستان علوی تهران گذرانده و در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ دیپلم ریاضی شدند، پس از طی دوران دبیرستان با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه‌ها موفق شدند که در چند رشته قبول شوند اما انتخاب ایشان تحصیل در دانشکده حقوق دانشگاه ملی ایران که امروزه با عنوان دانشگاه شهید بهشتی شناخته می‌شود، بود.

پس از تحصیل در رشته حقوق دانشگاه ملی ایران در خرداد سال ۱۳۵۷ با کسب رتبه اول از دانشکده حقوق فارغ التحصیل شدند.

پس از فارغ التحصیلی ایشان اقدام به شرکت در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد حقوق در دانشگاه‌های تهران و ملی و همچنین آزمون اعزام دانشجو به خارج کردند، و همچنان در هر سه آزمون ورودی پذیرفته شدند اما انتخاب ایشان جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مهاجرت به خارج از کشور بود؛ بنابراین ایشان برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه لندن رفتند.

اقامت ایشان در انگلستان در حدود ۱۰ سال به طول انجامید و پس از آن ایشان موفق به اخذ مدارکی همچون گواهینامه عالی در حقوق تطبیقی و اسلامی از دانشگاه لندن و کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه لندن شدند.

همچنین ایشان معادل دکترا در حقوق جزا از دانشگاه لندن را اخذ کرده و موفق به اخذ دکترا در حقوق قراردادها از دانشگاه لیورپول گشتند.

در رابطه با سوابق خانوادگی دکتر میرمحمد صادقی می‌توان به این نکته اشاره کرد که پدر ایشان علاءالدین میرمحمد صادقی به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین فعالان سیاسی و اقتصادی ایرانی نقش موثری در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشتند و تلاش‌های قابل توجهی در مبارزه با رژیم پهلوی انجام دادند به حدی که دکتر میرمحمد صادقی در خاطرات کودکی خود به این مبارزات اشاره کرده‌اند.

متذکر شده‌اند که پدر ایشان در برهه زمانی خاصی برای پیشگیری از دستگیر شدنشان مجبور به مهاجرت موقت به کویت و دوری از خانواده می‌شوند و تنها راه ملاقات ایشان با پدرشان در ایام خردسالی سفر به عتبات بوده است.

از جمله فعالیت‌های مهم ایشان در طول مدت اقامت در لندن همکاری با بخش حقوقی و مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران بود که در فاصله سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ ایشان به عنوان سرپرست دفتر خدمات حقوقی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در لندن خدمت می‌کردند.

هم اینک ایشان به عنوان عضو رسمی هیئت علمی دانشکده حقوق در گروه جزا و جرم شناسی و دارای رتبه استادی می‌باشند.

از جمله خدمات دیگر ایشان فعالیت به عنوان رئیس دانشکده علوم قضایی و خدمات اداری از سال ۱۳۷۳ و به انتخاب ریاست قوه قضاییه وقت می‌باشد.

به گزارش بنیاد وکلا ایشان در دانشگاه‌های مختلفی از جمله دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، امام صادق علیه السلام، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه شیراز، مفید قم، و همچنین دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به تدریس دروس مختلفی از جمله حقوق جزا و متون حقوقی در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری پرداختند و در مراکزی مانند مرکز آموزش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به تدریس اصول حقوقی قراردادها و آموزش مدیران دولتی و خصوصی پرداختند.

ایشان مقالات مختلفی را در همایش‌ها و سمینارهای مختلف داخلی و بین‌المللی ارائه کرده که بسیاری از آنها در مقالات آن همایش‌ها به چاپ رسیده است.

تالیفات ایشان در حوزه حقوق کیفری به عنوان یکی از مراجع مهم دانشجویان حقوق در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شناخته می‌شود.

همچنین ایشان به عنوان وکیل پایه یک دادگستری عضو مرکز وکلای قوه قضاییه فعالیت دارند.

ایشان منتخب دومین همایش اهدای چکش زرین عدالت در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ می‌باشند؛ این همایش جهت تجلیل از حقوقدانان برتر و وکلای برگزیده برگزار می‌شود.

همچنین ایشان به عنوان ریاست دانشگاه علمی و کاربردی اتاق بازرگانی ایران به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

همانطور که اشاره کردیم تالیفات ایشان در حوزه حقوق کیفری مرجع بسیاری از دانشجویان است اما در خصوص کتاب‌های تالیفی ایشان مختصرا می‌توان به فهرست ذیل اشاره کرد؛

  • حقوق جزای عمومی ۱ با محوریت پدیده مجرمانه چاپ ۱۳۹۹
  • حقوق جزای اختصاصی ۳ با محوریت جرایم علیه اشخاص چاپ سی و پنجم ۱۳۹۶
  • حقوق کیفری اختصاصی ۲ جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی چاپ پنجاهم ۱۳۹۶
  • حقوق کیفری اختصاصی ۱ با محوریت جرایم علیه اموال و مالکیت چاپ بیست و چهارم ۱۳۹۶
  • تحلیل مبانی حقوق جزای عمومی چاپ دوم ۱۳۹۵
  • لزوم پیگیری جنایات ارتکاب یافته در غزه از منظر حقوق جزایر بین‌الملل ۱۳۹۰
  • دادگاه کیفری بین المللی ۱۳۹۶
  • تدابیر حقوقی کاهش خشونت مبتنی بر جنسیت در راستای تحکیم بنیاد خانواده ۱۳۸۸
  • مجموعه سخنرانی‌های ارائه شده در نخستین همایش ملی پیشگیری از جرم ۱۳۸۸

کتاب‌های دکتر میرمحمد صادقی تنها منحصر به تالیفات ایشان نمی‌شود بلکه ایشان کتاب‌های ترجمه نیز ارائه کردند از جمله ترجمه‌ی کتاب تحلیل مبانی حقوق جزای عمومی و کتاب حقوق جزای اختصاصی انگلستان و نقش حقوق جزا در جامعه.

با توجه به فعالیت‌های گسترده ایشان در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی ایشان سوابق اجرایی قابل توجهی را نیز در رزومه خود دارند؛

  1. از جمله سرپرست دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران در لندن در سال‌های ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۶
  2. رئیس دانشکده علوم قضایی و خدمات اداری قوه قضاییه از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵
  3. داور منصوب از سوی ایران در برخی از پرونده‌های خارجی از جمله در پرونده وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران علیه شرکت آلمانی H.D.W که منجر به صدور رای حدود ۴۰۰ میلیون مارکی به نفع ایران شد.
  4. عضویت موسس انجمن ایرانی حقوق جزا و عضویت و ریاست موسسه انجمن ایرانی جرم شناسی از دیگر فعالیت‌های پژوهشی-اجرایی ایشان است.
  5. حسین میرمحمد صادقی مدیر گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شهید بهشتی هستند و در سوال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ سخنگوی قوه قضاییه بودند.
  6. از جمله فعالیت‌های دیگر ایشان ریاست سابق مرکز مطالعات توسعه قضایی وابسته به قوه قضاییه است.
  7. ریاست هیئت مدیره جامعه تعلیمات اسلامی که بیش از ۶۰ مدرسه در سراسر ایران دارد.
  8. معاونت حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بر عهده دکتر میرمحمد صادقی است.

زندگی سالم

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی زندگی سالم در تهیه‌ تمامی مقالات منتشر شده با این کانت (کاربر زندگی سالم) نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا