مزیت‌های ارده شیره در دوران بارداری

وقتی صحبت از تغذیه مادران باردار می‌شود، باید به فکر بهترین و مقوی‌ترین مواد غذایی باشیم؛ خوراکی‌هایی سرشار از مواد مغذی و مهم‌تر از همه آهن و کلسیم. در این مورد دانه‌های روغنی مانند کنجد و فرآورده‌های آنها در صدر لیست رژیم غذایی مادران باردار قرار دارند.

یکی از این فرآورده‌ها که حتماً شما هم از دوستداران آن هستید، ارده و شیره است. با توجه حساسیت‌های رژیم غذایی خانم‌ها در دوران حاملگی و طبع بسیار گرم ارده و شیره، در این مطلب می‌خواهیم با مزیت‌های مصرف روزانه ارده و شیره در دوران بارداری و نکاتی که در هنگام مصرف این ماده غذایی باید در نظر داشته باشید، صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

خواص ارده و شیره در طب سنتی و ایرانی

ارده و شیره در طب سنتی و ایرانی، جایگاه ویژه‌ای دارد. این ماده غذایی ترکیبی از کنجد کوبیده شده و شیره غلیظ انگور، کاملاً طبیعی و فاقد هر نوع قند مصنوعی است. طبع ارده و شیره گرم و خشک است و مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم هستند باید با احتیاط باشد. چون باعث غلیظ شدن صفرا و عوارضی مانند افزایش دمای بدن، جوش صورت و بدن، خشک شدن مزاج و غلبه گرمی می‌شود.

طب سنتی ارده و شیره را به‌عنوان یک خوراکی کامل و مقوی برای صبحانه می‌داند و خواص دارویی و درمانی آن را این طور نام برده است:

  • تسکین‌دهنده درد مفاصل، دردهای رماتیسمی، آرتروز و تسکین دردهای استخوانی
  • کمک به بهبود امراض وریدی و شریانی و باز کردن عروق
  • حاوی چربی‌های مفید برای کاهش کلسترول خون و پاک‌سازی کبد چرب
  • تأمین فسفر مورد نیاز بدن، بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه
  • بهبود کم خونی ناشی از فقر آهن
  • درمان سردی مزاج در افراد دارای طبع سر و معتدل
  • مفید برای درمان قاعدگی‌های دردناک و بیماری‌های رحم
  • یک ترکیب مقوی و انرژی زا برای مادران باردار

طبق نظر طی سنتی و ایرانی، ارده و شیره یک ترکیب عالی برای تأمین انرژی روزانه، کلسیم و آهن مورد نیاز بدن زنان باردار است. همچنین برای مادرانی که دچار اشتهای کاذب شده‌اند، یک میان وعده مناسب برای تأمین کالری مورد نیاز بدن همراه با کاهش اشتها است. خرید انواع شیره انگور، خرما، انجیر و… هم به تنهایی می‌تواند کالری و قند سالم مورد نیاز بدن مادران حامله را تأمین کند، ولی ترکیب آنها با ارده تأثیر بهتری خواهد داشت، چون علاوه بر قند و کالری، چربی‌های مفید، کلسیم، ویتامین‌های گروه B، اسید اگزالیک، آهن، منیزیم، فسفر و روی را هم شامل می‌شود.

ارزش غذایی یک قاشق ارده و شیره

ارده خالص و باکیفیت از دانه تازه و روغنی کنجد تهیه می‌شود. شیره انگور هم از جوشاندن و گرفتن عصاره دانه‌های انگور به‌دست می‌آید. هر کدام از این دو ماده غذایی به تنهایی ارزش غذایی بالایی دارند، ولی دانستن مقدار کالری و املاح ترکیب این دو خوراکی خوشمزه برای مادران باردار، به‌ویژه مادرانی که دارای محدودیت‌های غذایی هستند، اهمیت زیادی دارد.

به‌طور کلی هر یک قاشق غذاخوری ارده و کنجد، دارای مواد مغذی زیر است:

  • مقدار کالری: ۴۳۷
  • چربی کل: ۲۱/۲۱ گرم
  • چربی اشباع: ۳/۶۵ گرم
  • اسید چرب غیر اشباع: ۸/۴۹ گرم
  • اسید چرب غیر اشباع: ۸/۱ گرم
  • سدیم: ۱۱۸ میلی گرم
  • کربوهیدرات: ۵۶/۶۹ گرم
  • فسفر: ۴/۰ گرم
  • قند: ۲۰/۸۱ گرم
  • پروتئین: ۱۰/۳ گرم
  • کلسیم: ۲۵ میلی گرم
  • آهن: ۳/۵ میلی گرم
  • پتاسیم: ۱۶۰ میلی گرم
1 Araz zendegi salem 2 720x437 - مزیت‌های ارده شیره در دوران بارداری

۶ خاصیت ارده و شیره برای سلامتی مادران باردار

حالا که به‌طور کامل با خواص ارده و شیره آشنا شدید، نوبت به معرفی مزایای آن برای سلامتی مادران باردار می‌رسد. مصرف ارده و شیره انگور در دوران بارداری به چند دلیل توصیه می‌شود:

· کمک به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن

یکی از شایع‌ترین مشکلات مادران باردار، کم خونی ناشی از فقر آن است که می‌تواند سلامتی و روند رشد جنین را با مشکل مواجه کند. اما شیره انگور حاوی مقدار زیادی آهن و فولیک اسید که در ترکیب با ویتامین‌های گروه B ارده، باعث تولید سلول‌های خونی جدید و بهبود علائم کم خونی می‌شود.

· کنترل قند خون بارداری

بعضی از مادران باردار دچار دیابت بارداری می‌شوند و باید محدودیت غذایی شدیدی را برای مصرف قند و شکر مصنوعی رعایت کنند. استفاده از ارده و شیره برای این گروه از مادران توصیه می‌شود، چون قند ترکیب ارده و شیره از نوع قند طبیعی محلول در آب و کاملاً مفید است. در نتیجه هیچ تأثیر بدی در افزایش قند خون مادر نخواهد داشت.

· درمان ضعف جسمانی و بی حالی دوران حاملگی

معمولاً ماه‌های ابتدایی بارداری با ضعف، بی حالی و کمبود انرژی همراه است. ولی مصرف یک صبحانه مقوی مانند ارده و شیره به‌دلیل تأمین ویتامین‌ها، آهن، کلسیم، منیزیم، زینک، روی و سایر املاح معدنی ضروری، انرژی روزانه بدن را تأمین می‌کند.

· تأمین کلسیم مورد نیاز بدن

کلسیم جزو ضروری‌ترین املاح مورد نیاز بدن مادران باردار است. کمبود کلسیم عوارضی مانند زایمان زودرس، عدم رشد استخوان‌های جنین، کاهش ذخیره کلسیم بدن مادر، ضعف استخوان‌های مادر و… را به دنبال دارد. ارده و شیره حاوی کلسیم و ویتامین D است و می‌تواند نیاز روزانه بدن مادر و جنین را تأمین کند.

· کمک به وزن گیری جنین

مصرف شیره انگور و ارده در وعده صبحانه برای وزن گیری نوزاد در سه ماهه دوم بارداری توصیه می‌شود. در واقع کالری بالا، مواد معدنی و سایر املاح ارده و شیره به رشد نوزاد و همچنین داشتن پوست و مویی زیبا کمک می‌کند.

1 Araz zendegi salem 1 720x480 - مزیت‌های ارده شیره در دوران بارداری

چند نکته مهم برای خرید ارده کنجد

ارده کنجد و شیره، از کنجد تازه و برشته شده و در انواع ارده کنجد، ارده ممتاز، ارده دوآتیشه و… تولید می‌شود. در هنگام خرید ارده و شیره علاوه بر قیمت ارده، شناخت ویژگی‌های ارده مرغوب، می‌تواند برای یک خرید خوب کمک کننده باشد. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • نوع کنجدی که در تهیه ارده استفاده می‌شود، در طعم و کیفیت ارده تأثیر دارد. معمولاً ارده کنجد ایرانی از طعم، بو و کیفیت بهتری نسبت به کنجد خارجی برخوردار است.
  • عطر و بوی خوش کنجد تازه می‌تواند نشانه تازگی و سالم بودن ارده باشد.
  • ارده تازه و خوشمزه، طعمی گس دارد و تلخ نیست. در واقع تلخی آن زننده نیست و بدون شیره هم می‌توان آن را میل کرد.
  • کرم کنجد تازه، رنگی بین کرمی روشن تا قهوه‌ای روشن دارد. اگر رنگ ارده تیره‌تر بود، می‌تواند نشان‌دهنده تقلبی بودن محصول باشد.

خرید ارده کنجد از آراز ارده

به‌عنوان یک مادر باردار، اگر می‌خواهید به‌ سلامتی خودتان و رشد بهتر جنین کمک کنید، مصرف ارده و شیره را طبق نظر پزشک تغذیه در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار دهید. اگر نگران کیفیت و تازگی ارده یا شیره هستید، ما آراز ارده را به شما پیشنهاد می‌دهیم. فرآورده‌های کنجد بازرگانی آراز ارده کاملاً تازه است و با بهترین قیمت در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند. برای ثبت سفارش فقط کافی است به نشانی https://arazardeh.ir مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا