چه زمانی به دکتر مامایی مراجعه کنیم؟
بسیاری از زنان برای انجام خدمات بهداشتی و درمانی خود معمولا به دکتر مامایی مراجعه میکنند. با توجه به گستردگی انواع بیماریها و عفونتها برای زنان که در صورت عدم درمان منجر به ایجاد مشکلات زیادی میشود، وجود ماما برای مشاوره و درمان آنها کمک بسیار خوبی محسوب خواهد شد. البته برای مسائل مربوط به دختران در سن بلوغ نیز میتوان به ماما مراجعه کرد. برای آشنایی با کار این افراد و زمانهایی که میتوانید به آنها مراجعه کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ثبت نوبت دکتر مامایی فقط یک کلیک با شما فاصله دارد. دیگر نیازی نیست از دیگران پرس و جو کنید؛ تنها کافیست با بررسی نظرات بیماران هر دکتر در پروفایل او در دکترتو، بهترین پزشک را برای خود انتخاب کنید.
آشنایی با متخصص مامایی
فردی که دارای پروانه رسمی مامایی از مقامات مربوطه است به عنوان متخصص مامایی شناخته میشود. این افراد با توجه به دورههایی که گذراندهاند قادر هستند تا در زمینه مسائل و مشکلات مربوط به زنان خدمات متنوعی را برای آنها ارائه دهند.
مباحثی که دکتر مامایی در دورههای خود باید آنها را طی کند شامل موارد زیر است:
- مراقبت های جسمی، اجتماعی و روانی در طول بارداری و پس از آن برای مادر و سایر اعضای خانواده
- ارائه مشاوره و آموزش شخصی به مادران
- ماما کمک می کند تا با خطر و عوارض کمتر و همچنین کاهش مصرف دارو زایمان انجام شود
- معاینات قبل از تولد را انجام می دهد و آزمایشات را برای مادر لیست می کند.
- به شما کمک می کند تا برنامه های زایمان خود را تنظیم کنید
- در مورد رژیم غذایی، ورزش، داروها و سالم ماندن به شما مشاوره می دهند
- در هنگام به دنیا آوردن نوزاد کمک زیادی به مادر می کند.
- بیماریهای زنان و مسائل مربوط به بارداری
- بهداشت باروری
- مراقبتهای لازم برای دوران بارداری
- جنینشناسی
- مسائل بهداشت و درمان
- دورههای مشاورهای
حضور ماما به صورت ویژه در بخش زایمان و خدمات مربوط به زنان باردار دیده میشود، اما افرادی که دارای مجوزهای لازم برای انجام خدمات هستند میتوانند در زمینههای مختلف به شما مشاوره دهند.
تفاوتهای دکتر زنان و مامایی چیست
تفاوتهای بین دکتر زنان و مامایی بسیار زیاد است؛ چرا که از لحاظ تخصص و تعداد سال هایی که برای گرفتن تخصصی صرف می شود نیز با یکدیگر تفاوت دارند. ماما معمولا به بررسی وضعیت خانم های باردار در طی دوران بارداری می پردازد. اما متخصصین زنان و زایمان بیشتر در حوزه برطرف کردن مشکلات رحمی، مشکلات ناباروری فعالیت می کنند. شناخت وظایف هر کدام از دکتر زنان، ماما و متخصص زنان و زایمان برای بانوان لازم و ضروری بوده، تا در صورت نیاز بتوانند به دکتر مناسب مراجعه کنند.
از چه سنی امکان مراجعه به دکتر مامایی وجود دارد؟
بلوغ دختران معمولا با تغییرات زیادی همراه است. بنابراین از سنین ۱۳ تا ۱۵ سالگی میتوان از خدمات مامایی استفاده کرد. معمولا در برخورد با ماما نوجوانان راحتتر میتوانند مسائل خود را بیان کنند و ارتباط بهتری با آنها برقرار میکنند.
برای آن دست افرادی که در دوران پیش از ازدواج یا در شرف بارداری هستند مراجعه به یک دکتر مامایی بسیار کمککننده خواهد بود. زنان در طول زندگی با انواع مسائل بهداشتی و درمانی روبرو میشوند که میتوانند برای گذر از آنها به ماما مراجعه کنند.
برای آنکه بدانید در چه مواردی میتوانید به جای رفتن نزد متخصص زنان از خدمات مامایی استفاده کنید بهتر است با شرح وظایف آنها در موارد مختلف آشنا شوید.
خدمات مشاورهای دکتر ماما
طبق قوانین در صورتی ماما میتواند خدمات مشاوره را انجام دهد که دورههای آن را گذرانده باشد. این افراد میتوانند در زمینه مسائل مربوط به مشکلات جنسی و روابط زناشویی به افراد مشاورههای لازم را بدهند. همچنین، برای بهداشت جنسی، غربالگری پیش از ازدواج نیز افراد را به ماما ارجاع میدهند.
برای دریافت نوبت مشاوره مامایی از دکترتو روی لینک کلیک کنید و از بین پزشکان آماده مشاوره نوبت مشاوره تلفنی یا متنی بگیرید.
در هنگام یائسگی با توجه به تغییراتی که در بدن زنان اتفاق میافتد در اغلب موارد فرد اطلاعی از مراقبتهای لازم ندارد، میتوانند از دکتر مامایی کمک بگیرند. بعضی از زوجین دانشی درباره روشهای پیشگیری از بارداری ندارند که در این مورد بهتر است از یک متخصص مامایی کمک بگیرند. مشاورههای لازم در خصوص بیماریهای مقاربتی، هپاتیت، ایدز و جلوگیری از رفتارهای پرخطر هم از دیگر موارد است.
فعالیتهای درمانی دکتر مامایی کدام است؟
اگر دچار مشکلات رحم یا تخمدان هستید به راحتی میتوانید به یک ماما مراجعه کنید. در صورتی که نیاز به انجام آزمایش یا سونوگرافی باشد دکتر برای شما سونوگرافی درخواست میکند. با بالا رفتن سن نیاز به چکاپهایی در زمینه پیشگیری از بروز سرطان پستان است که بهتر است با انجام ماموگرافی بررسی شود که دکتر ماما میتواند آن را برای شما بررسی کند.
استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری در مواردی نیاز به تزریق یا قراردادن دستگاه دارد که میتوانید این خدمات را از متخصص مامایی دریافت کنید. در مواردی دیده میشود که افراد بعد از استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری دچار حالت تهوع، استفراغ، لکهبینی و خونریزیهای غیرطبیعی میشوند که نیاز به درمان دارد.
چه داروهایی متخصص مامایی میتواند تجویز کند؟
وقتی از حوزه درمان حرف میزنیم باید مطمئن شویم که متخصصین مامایی قادر به تجویز چه داروهایی هستند. داروهای قابل تجویز عبارتند از:
- داروهای ضدحساسیت مانند آنتیهیستامین، دیفن هیدرامین، پرومتازین و سایر مواردی که در این دسته قرار میگیرند.
- واکسنهایی همچون کزاز و دیفتری نیز امکان تجویز آنها وجود دارد.
- آمپیسیلین، آزیترومایسین، پنیسلین، داکسیسیکلین و تمام مشتقاتی که در گروه آنتیبیوتیکها قرار دارند.
- داروهای ضدنفخ و آنتیاسید
- موارد مربوط به بیحسیهای موضعی
- محلولهای تزریقی مثل نرمالسالین و محلول قندی
- انواع ویتامینها
- داروهایی که در گروه ترکیبات واژینال هستند.
- ترکیبات پروژسترونی تجویز شده توسط دکتر مامایی
- تجویز اکسیتوسین تنها بهشکل آمپول امکانپذیر است.
- تمامی ترکیبات ضد بارداری
- داروهایی که حاوی آهن و ترکیبات معدنی هستند.
مواردی که اشاره شد بخشی از داروهایی است که یک ماما قادر به تجویز آن است. این داروها با صلاحدید دکتر به شکلهای شربت، قرص، پماد یا روش تزریقی تجویز میشود.
هزینهای که برای انتخاب ماما پرداخت میکنید
معمولا پزشکان متخصص هزینه بالاتری در قبال خدمات درمانی خود دریافت میکنند. این در حالی است که شما میتوانید بسیاری از خدمات را از ماما با هزینه پایینتر دریافت کنید. در مواردی که مشکلات عدیدهای برای شما ایجاد شود، نیازمند مراجعه به متخصص هستید وگرنه در خصوص بیماریهای عفونی یک ماما با تجربه میتواند کمک خوبی برای شما باشد.
جمعبندی
ماما ها ازمان قدیم تا کنون به عنوان افرادی که وظیفه به دنیا آوردن فرزند و مراقبت از مادران باردار را دارند، شناخته شده اند. در گذشته این کار به صورت تجربی توسط برخی از خانم ها انجام می شد اما اکنون رشته تخصصی دانشگاه برای مامایی ایجاد شده و افراد به صورت تخصصی تمامی نکات مامایی و زایمان را آموزش می بینند که به عنوان متخصص مامایی شناخته می شوند.
ماماها همراه با تخصص خود، در جریان بارداری به مادران از لحاظ روحیه، وضعیت جسمانی و نکات مراقبت از مادر و فرزند کمک می کنند. ماما ها می توانند به صورت خصوصی در منازل، کلینیک ها، بیمارستان ها و مراکز زایمان فعالیت کنند. بسیاری از مطب ها و کلینیک های پزشک زنان نیز از ماما ها برای اقدامات درمانی و مراقبتی استفاده می کنند.
منبع: دکترتو (doctoreto.com)