ترفندهای عکاسی با دوربینهای دیجیتال
هر نوع دوربین دیجیتال دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی است که ممکن است بر اساس نیازها و سبک عکاسی شما مناسب باشد. در ادامه در مورد نکات و ترفندهای دوربین یجیتال خواهیم گفت.
ترفندهای عکاسی با دوربینهای دیجیتال
قانون سوم استفاده کنید
ترفندهای میانبر این قانون به شما کمک میکند تا با استفاده از دوربینهای دیجیتال یکی از مؤثرترین قوانین ترکیب، تصاویر چشمگیر را جذب کنید. اگر میخواهید عکسهایی را که فاکتور “wow” ساختهشده است بسازید، Rule of Thirds مخلوط ترکیبی است که شما باید از آن استفاده کنید! برای استفاده از قانون سوم با دوربینهای دیجیتال تصور کنید چهار خط، دو دروازه بهصورت افقی در تصویر و دو عمودی ایجاد نه مربع حتی. بعضی از تصاویر با نقطه کانونی در میدان مرکزی بهتر میشوند، اما قرار دادن موضوع خارج از مرکز دریکی از نقاط متقاطع خطوط تخیلی اغلب یک عکس زیبایی ایجاد میکند.هنگامیکه یک عکس با استفاده از حاکمیت سوم تشکیل میشود، چشمها قاب را سرگردان میکنند. یک تصویر که با استفاده از حاکمیت سوم ساختهشده است معمولاً برای چشم لذتبخش است. که در دورههای آموزشی آموزشگاه عکاسی نیز تدریس میشود
از لرزش دوربین اجتناب کنید
لرزش یا تار شدن دوربینهای دیجیتال چیزی است که میتواند عکاسی را از بین ببرد و در اینجا راههایی برای جلوگیری از آن در دوربینهای دیجیتال وجود دارد.اول، شما باید یاد بگیرید که چگونه دوربین خود را بهدرستی نگهدارید. از هر دودست استفاده کنید، یکی در اطراف بدن و یک در اطراف لنز و نگهداشتن دوربین نزدیک به بدن خود را برای حمایت.
۱ / Focal Length (in mm) = Minimum Shutter Speed (in seconds)
برای عکاسی از یک فیلتر Polarizing استفاده کنید
اگر شما فقط میتوانید یک فیلتر برای لنز دوربین دیجیتال خود خریداری کنید، آن را قطبنمایید.نوع توصیهشده پلاریزاسیون دایرهای است زیرا این اجازه میدهد تا دوربین شما از TTL (از طریق لنز) اندازهگیری مانند نوردهی خودکار استفاده کند.این فیلتر باعث کاهش بازتابهایی از آب و همچنین فلز و شیشه میشود. همچنین باعث بهبود بخشیدن به رنگ آسمان و شاخ و برگ کمک خواهد کرد.
ترفند با دوربینهای دیجیتال برای ایجاد حس عمق
بهعبارتدیگر، هنگام عکاسی با دوربینهای دیجیتال از منظرهها، به ایجاد حس عمق کمک میکند، بهبیاندیگر، بیننده احساس میکند که آنها در آنجا هستند.از یک لنز زاویه دید برای یک نمای پانوراما و یک دیافراگم کوچک از f / 16 یا کوچکتر برای حفظ پیشزمینه و پسزمینه تیز استفاده کنید. قرار دادن یک شی یا فرد در پیشزمینه کمک میکند تا احساس مقیاس و تأکید بر فاصله دور در عکس حس شود.
استفاده از پسزمینه ساده در عکاسی
رویکرد ساده معمولاً در عکاسی با دوربینهای دیجیتال بهترین است، و شما باید تصمیم بگیرید که چه چیزی باید در تصویربرداری باشد، درحالیکه از چیزی که حواسپرتی است را شامل نمیشود. در صورت امکان، یک پسزمینه ساده را انتخاب کنید بهعبارتدیگر، رنگهای خنثی و الگوهای ساده با دوربینهای دیجیتال بهترین.
از داخل فلاش استفاده نکنید
فلش میتواند خشن و غیرطبیعی بهویژه برای پرتوهای داخلی نگاه کند. بنابراین، راههای مختلفی وجود دارد که شما میتوانید یک تصویر را در داخل خانه بدون استفاده از فلش انجام دهید.
با دوربینهای دیجیتال اولاً ISO را فشار دهید معمولاً ISO 800 تا ۱۶۰۰ تفاوت بزرگی برای سرعت شاتر که میتوانید انتخاب کنید با استفاده از وسیعترین دیافراگم امکانپذیر است. بهاینترتیب نور بیشتری به حسگر میرسد، و پسزمینه دلخواه زیبا خواهید داشت. با استفاده از یک سهپایه یا IS (لرزش تصویر) نیز یکراه عالی برای جلوگیری از تاری است.
با دوربینهای دیجیتال ISO راست را انتخاب کنید
تنظیم ISO در دوربینهای دیجیتال تعیین میکند که حساسیت دوربین شما به نور است و همچنین اینکه چگونه ریز کاری از تصویر شمارا خوب میکند.با انتخاب ISO دوربین را حساسیت به نور میکند و سپس ما میتوانیم از تار شدن جلوگیری میکنیم.در روزهای آفتابی ما میتوانیم ISO 100 یا تنظیمات خودکار را انتخاب کنیم زیرا مانور بیشتری برای کار با آن داریم.
با ایجاد حرکت، حرکت کنید
اگر میخواهید یک موضوع را در حال حرکت بگیرید، از تکنیک panning استفاده کنید. برای انجام این کار، سرعت شاتر را حدود دو مرحله پایینتر را انتخاب کنید بنابراین برای ۱/۲۵۰، ما ۱/۶۰ را انتخاب میکنیم. دوربین خود را بر روی موضوع نگهدارید و انگشت خود را نیمهراه پایین روی شاتر نگهدارید تا فوکوس را قفل کنید و هنگام آماده شدن، عکس بگیرید. به یاد داشته باشید که آنها را به حرکت درمیآورد.
انتخاب زاویه دید مناسب
برای انتخاب بهترین زاویه دید، ابتدا باید سوژه خود را به خوبی بررسی کنید. تصور کنید که سوژه شما از چه زاویهای میتواند جالبتر یا متفاوتتر به نظر برسد. برای این منظور، میتوانید خودتان به عنوان عکاس جابهجا شوید و از زوایای مختلف به سوژه نگاه کنید. گاهی اوقات، تغییر ارتفاع دوربین یا گرفتن عکس از بالا یا پایین میتواند نتیجهای کاملاً متفاوت ایجاد کند.
همچنین، سعی کنید از زوایای غیرمعمول و خلاقانه استفاده کنید. این کار باعث میشود که عکسهای شما منحصر به فرد باشند و توجه بیشتری را جلب کنند. برای مثال، عکاسی از زاویهای که کمتر کسی به آن توجه میکند، میتواند تصویری خاص و متفاوت خلق کند.
زاویه و شدت نور در عکاسی
زاویهای که نور به سوژه میتابد، نقش مهمی در ایجاد سایهها و نمایش جزئیات دارد. برای مثال، تابش مستقیم نور به چهره، به خصوص زیر نور شدید، ممکن است باعث برجسته شدن نقصهای پوست شود و تصویر را غیرطبیعی جلوه دهد. از طرف دیگر، اگر نور از پشت به سوژه بتابد، میتواند حالتی زیبا و درخشان ایجاد کند، اما ممکن است چهره یا سوژه تاریکتر به نظر برسد. در این شرایط، استفاده از فلاش دوربین میتواند به روشنتر شدن سوژه کمک کند.
نورهایی که از کنار و با زاویه میتابند، سایههای جذابی ایجاد میکنند که میتوانند حس عمق و بعد را به تصویر بیفزایند. با این حال، اگر این سایهها بیش از حد باشند، ممکن است بخشی از سوژه تاریک بماند. برای کنترل این سایهها، میتوانید زاویه دوربین را تغییر دهید یا از فلاش برای کاهش سایهها استفاده کنید.
شدت نور نیز عامل دیگری است که تاثیر زیادی بر کیفیت عکس دارد. نور بسیار شدید ممکن است باعث برجسته شدن لکها و نواقص صورت شود، در حالی که نور نرم و ملایم جزئیات را به شکلی طبیعیتر نشان میدهد. برای کاهش شدت نور، میتوانید از ابزارهایی مانند دیفیوزر یا بازتابدهنده استفاده کنید تا نور را نرمتر کنید.