انجیر و فواید آن
فواید انجیر شامل درمان یبوست، کاهش سطح کلسترول، کاهش فشارخون، کنترل فشارخون، جلوگیری از سرطان پستان و جلوگیری از سرطان روده است. دیگر مزایای استفاده از انجیر شامل ارتقا سلامت استخوان، کمک به کاهش وزن، ارتقای عملکرد سالم کبد و حفظ بینایی است. انجیر یکی از قدیمیترین میوههایی است که تابهحال یافت شده و بقایای آن تا ۵۰۰۰ سال پیش ثبتشده است. این میوه انواع گوناگونی دارد و بسیار مغذی است علاوه بر این، این میوه فوایدی زیادی دارد که برخی از آنها را در ادامهی مطلب امروز در سایت زندگی سالم بیان میکنیم:
۱. درمان یبوست
این میوه شامل مقدار زیادی فیبر است که به افزودن آب به مواد زائد مقاوم کمک میکند.
همچنین ممکن است در طول شب بهطور رسیده، خشک یا خیس مصرف شوند، هرچند که بسیاری ترجیح میدهند روش خیساندن را درصورتیکه تمایل به درمان یبوست دارد، ترجیح میدهند.
۲. کمک به کاهش کلسترول
انجیر ، غنی از پکتین است، نوعی فیبر که به حذف کلسترول از طریق مدفوع کمک میکند.
۳. کمک به کنترل دیابت
اگرچه این میوه مقدار زیادی شکر دارد اما بهطورکلی میزان شکر آن از مقدار متوسط پایینتر است.
انجیر سطح قند خون را بالا نمیبرد به همین دلیل برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است.
پتاسیم موجود در انجیر نقش حمایتی ایفا میکند چون پتاسیم به ترویج جذب گلوکز به سلولهای ماهیچهای کمک میکند.
۴. بهبود سریع گلودرد
درحالیکه استراحت برای درمان گلودرد ضروری است اما تغذیهی مناسب میتواند به بهبود سریعتر کمک کند.
انجیر دارای موسیلاژ است که به تسکین سوزش و التهاب مرتبط با گلودرد و تسریع درمان آن کمک میکند.
۵. کنترل فشارخون
بسیاری از مردم دچار کمبود پتاسیم هستند که بدست آوردن آن از رژیم غذایی سخت نیست.
پتاسیم موجب دفع سدیم اضافی شده که نهایتاً موجب کنترل فشارخون میشود.
۶. کمک به جلوگیری از سرطان سینه پس از زایمان
سرطان سینه غالباً درنتیجه تفاوتهای هورمونی و عوامل ژنتیکی رخ میدهد؛ اما آنچه جالبتوجه است این است که زنانی که بیشترین میزان فیبر میوه را مصرف میکنند پایینترین خطر ابتلا به سرطان سینه رادارند.
۷. کمک به پیشگیری از سرطان کولون
یبوست باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ میشود.
یک رژیم غذایی با فیبر بالا در چنین مواردی بهطور کامل اجباری میشود چون نگهداری مدفوع در مدتزمان طولانی بسیار خطرناک است.
۸. ارتقا سلامت استخوانها
انجیر شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری برای تولید و نگهداری استخوان است.
۹. کمک به کاهش وزن
انجیر یک میوهی منحصربهفرد ازنظر داشتن فیبر است که به شما کمک میکند برای مدتزمان طولانی احساس سیری کنید و حضور منیزیم و پتاسیم که عملکرد انسولین را بهبود میبخشد، باعث تثبیت سطح قند خون میشود.
فقط مطمئن شوید که زیاد انجیر مصرف نمیکنید، زیرا مصرف بیشازحد آن موجب افزایش وزن میشود!
۱۰. ارتقا عملکرد کبد
انجیر میتواند بهطور بهینه به سمزدایی کبد کمک کند و اجازه دهد تا آنزیمهای مضر کبد به حالت عادی بازگردند.
بهعنوانمثال، افراد الکلی آنزیمهای متابولیز کنندهی کبد خود را تحتفشار بالا قرار میدهند اما میزان مصرف انجیر میتواند به بازگشت آنزیم به حالت طبیعی کمک کند.
۱۱. کمک به حفظ و ارتقا بینایی
یکی از مهمترین مواد غذایی برای حفظ و ارتقا بینایی، ویتامین A و خانواده مربوط به کارتنوئید هاست. انجیر حاوی مقادیر کم از این مواد است که به افزایش دید شبانه و کاهش احتمال آبمروارید کمک میکنند.
سایر مطالب مربوط به خواص خوراکی ها را نیز مطالعه کنید.