عوامل سکته را بشناسید!
عوامل خطرساز سکته (مغزی و قلبی) چیست؟
فشار خون بالای درمان نشده، تصلب شرائین که در آن رگ ها سخت شده و پلاک در جدار رگ ها تشکیل می شود، دیابت کنترل نشده، چربی خون بالا یا LDL بالا، استعمال سیگار بویژه در آقایان، از عوامل زندگی ماشینی و بی تحرکی است.
از عوامل خطر کمتر شایع سکته ی قلبی مواردی مانند وجود بیماری های مادرزادی، افرادی که ترکیب خونشان اختلال دارد و همچنین افرادی است که ترکیب بدنی مختلفی دارند.
زمان طلایی رساندن بیمار مبتلا به سکته مغزی به بیمارستان چقدر است؟ اطرافیان چه اقداماتی می توانند انجام دهند؟
در خانه هیچ اقدامی نباید صورت گیرد.مهم ترین اقدام رساندن فرد به بیمارستان مجهز است. از زمانی که سکته مغزی اتفاق می افتد تا ۳، ۴ ساعت پس از آن زمان طلایی تلقی می کنیم. در زمان طلایی داروی تزریقی می دهیم تا لخته را حل کند. بعد از آن هم از داروهای ضعیف تر استفاده می کنیم.
نشانه های سکته ی مغزی کدام اند؟
نشانه ها دو علامت مشخص دارند. یکی این که ناگهانی هستند و دوم اینکه موضعی اند، یعنی فرد اظهار می کند ناگهان یک سمت بدنش ضعیف شده یا اینکه قدرت یک سمت از بین می رود. در نتیجه سرگیجه و عدم تعادل را باید جدی بگیریم.
مهم ترین عامل ناتوانی در بزرگسالان چیست؟
سکته مغزی.
آیا سکته مغزی نشانه های هشدار دهنده دارد؟
بله، بیماران می گویند پردهای جلوی یکی از چشم ها پدیدار می شود و فرد سابقه تار دیدن اشیا را ذکر می کند. بیماران همچنین اظهار می کنند که سه ماه قبل یک سمت بدنشان ضعیف شده و بعد از ده الی پانزده دقیقه بهتر شده است. بی شک این موارد نیاز به بررسی دارد.
کدام یک از عوامل خطر سکته مغزی در اختیار ماست؟
فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا، همه ی این موارد اگر کنترل شود می تواند از بروز سکته مغزی پیشگیری کند.
آیا آنوریسم جزو سکته مغزی محسوب می شود؟
این عامل جز عوامل خطر به حساب می آید چون مشکل عروقی است که در آن جدار عروق قرمز رنگ و بزرگ می شوند. مانند یک گیلاس.